Turistfakta Phuket

hotell phuketPhuket och Thailand lockar årligen många, många besökare från världens alla hörn. Särskilt Phuket tycks ha en särskild plats i många svenskars hjärta och www.hotellphuket.se erbjuder alla hotell du kan tänkas vara intresserad av. Phuket är Thailands tredje största ö och bjuder på rik natur, roliga aktiviteter och, inte minst, långa vita stränder och turkosfärgat vatten.

Att se och göra

Det finns en hel del att se och göra i Phuket. Många av aktiviteterna kretsar kring vatten och havet, som ju är en stor dragningsfaktor hos ön. Många som kommer hit gillar till exempel att hyra en Jet-ski eller en trampbåt för att ha det riktigt kul i vattnet. Andra tar mer än gärna på sig snorkeln för att titta på de fina korallreven som gömmer sig under ytan. Något annat som är populärt är att ta en båttur (eller kanot eller kajak för den delen) och se de vackra miljöer som omger Phuket.

När dagen börjar gå mot sitt slut, väcks en annan del i Phuket till liv – nattlivet. Det finns en hel att göra här när solen har gått ner. Här hittar besökaren allt från mysiga restauranger och barer, till smockfulla klubbar med DJ’s och neonljus.

Stränder

Något som man som turist gärna besöker och spenderar tid på, är stränderna. En mängd olika stränder finns på ön, där Bang Tao Beach är en av de mer populära. Bang Taos strand är 5,9 kilometer lång, långgrund och är barnvänlig. Till det finns det många hotell att boka som ligger direkt i anslutning till stranden.

En annan populär strand är Kata, som är en av öns tre största stränder. Ofta beskrivs den som den lugnare av de tre, och passar därmed även bra för barnfamiljerna. I närheten av den 1,4 kilometer långa stranden finns tiotals hotell, många restauranger och mycket annat att hitta på.

Mat

På Phuket finns ett varierande utbud av restauranger. Något som ön är extra känd för när det kommer till mat är sina skaldjur. I princip alla restauranger på ön har skaldjur på menyn – och kvaliteten är ofta mycket bra. I övrigt finns små restauranger och gatukök med populära nudel- och risrätter (och även där skaldjur, ofta med lokalt fångad fisk dessutom).

Ta sig hit

Att ta sig till Phuket från Sverige är relativt enkelt, och görs på bästa möjliga sätt med flyg. Från Arlanda utanför Stockholm trafikerar flera flygbolagen sträckan, även om de allra flesta är med minst en mellanlandning. Från Malmö/Köpenhamn och Göteborg finns det också goda möjligheter att, med flyg, ta sig till ön.