Shopping i Cha Am

ShoppingÄven om Cha Am inte är känt för att vara den perfekta shoppingorten i Thailand så kan man göra en hel del fynd. Överlag är priserna betydligt lägre än i Sverige och genom att välja sina inköpsställen går det att spara en hel del. Ett tips är Premium Outlet där man kan köpa märkeskläder och andra varor till betydligt bättre priser än inne i Bangkok. En rekommendation är även att besöka någon marknad, inte minst för att prova på en mängd olika maträtter.

Där det finns turister finns det alltid försäljning av souvenirer. Det är därmed aldrig svårt att hitta ett minne att ta med sig hem. Däremot är utbudet störst på Beach Road där man hittar en mängd lokalt tillverkade hantverk.

Även om Cha Am kan bjuda på mysig shopping så finns det betydligt bättre alternativ för de som vill ha stort utbud att välja på. Detta genom att ta sig till Hua Hi som man lätt åker till med hyrbil eller buss.

Marknader

Flera dagar i veckan har marknaden som kallas Talat Nad öppet. Den är däremot ambulerande och är vissa dagar vid Narathip Road of Family Mart och ibland nära tågstationen. Av lokalbefolkningen kallas denna ibland för Trainstation Market. Marknaden benämns oftast som Cha Am Night Market.

En annan marknad är Cha-Am Wet Market. En marknad där man enbart säljer mat, kryddor och annat ätbart. För lokalbefolkningen är det en självklar plats att gå till för att köpa råvaror till kommande middagar. Marknaden har öppet ungefär 6-10 på morgonen. Med andra ord under de timmar som det åtminstone är lite svalare på än resterande del av dagen.

Tänk på att:

Passa på att köpa siden: Thailändskt siden anses vara ett av de bästa i hela världen och priset är knappast avskräckande. Ett flertal skräddare kan även figursy de plagg man vill ha.

Tillstånd vid antikviteter: Om man har tänkt att ta med sig antikviteter ut ur landet måste man ha ett tillstånd från Department of Fine Arts. Detta gäller även för vissa värdefullare buddhafigurer.

Skaffa lycka med jade: Jadesmycken säljs i ett flertal butiker och anses skydda mot sjukdomar.

Guld: Guldpriset är överlagt lågt. Men var säker på att det du köper verkligen är äkta guld. På marknader och i mindre butiker är det lätt att bli lurad.

Ta med en smak hem: Ett tips är att köpa hem kryddor. Lätt att bära och gör att minnen lätt väcks till liv när maten lagas hemma i Sverige.