Turistfakta om Koh Lanta

Koh Lanta är mycket populärt bland turistande svenskar. Inte minst är det på grund av lugnet, den vackra naturen, stränderna, klimatet och de billiga priserna. Den här paradisiska ön lockar årligen många turister varje år. Inte bara från Sverige – utan från hela världen.

Öns stränder

Stränderna på ön är givetvis bra att känna till som turist. Ofta är det ju just stränderna som är den stora dragningsfaktorn för att resa hit. Längs öns östra kust finns mest räkodlingar, båtar och träsk. Istället är det på den västra sidan som de vackra stränderna hittas. Stränderna här sträcker sig hela vägen från öns sydliga del till den norra.

På Koh Lanta finns dessutom en av de mest omtyckta och ansett vackraste stränderna i landet – Long Beach. Som namnet antyder är det här den längsta stranden på ön. Till skillnad från många andra stränder på ön är den här dock inte särskilt långgrund, vilket kan vara ett minus för barnfamiljerna.

Nationalparken

En ganska stor turistattraktion är nationalparken, som ligger på öns sydligare delar. Ska man ta sig dit bör man dock inte vara allt för bekväm av sig. Vill man åka bil bör den vara fyrhjulsdriven för att man ska vara säker på att komma fram. Samma gäller om man färdas på två hjul. Man bör ha en stark motorcykel (snarare än en moped eller scooter) för att komma hela vägen nfl jerseys cheap fram. De flesta brukar lämna sina fordon på en kulle i närheten och promenera den sista biten. Ofta åker man dock hit med en guide, även om turer på egen hand kan vara minst lika roligt.

Maten

En spännande del i att befinna sig utomlands är givetvis maten. Thailändsk mat är dessutom omtyckt världen om, och maten på Koh Lanta bör kunna tillfredsställa de allra flesta smaklökarna. Något som gör Koh Lanta särskilt intressant är att det, förutom den ”klassiska” thailändska maten, även serveras mat som är mer typisk för den muslimska thailändska kulturen. Det här brukar annars endast serveras i de sydligare delarna av landet.

Ta sig hit

Att sig till Koh Lanta är ganska enkelt. Från Sverige går det att flyga genom de större flygplatserna till Thailand (ofta med någon mellanlandning). Från Thailand finns det sedan goda kommunikationer och förbindelser med Koh Landa. Det man cheap jerseys 2020 bör känna till är att ön inte har någon egen flygplats. Istället får man flyga till Krabi, varifrån man sedan kan ta en färja eller landvägen med bil och sedan bilfärja.